Agenda

Agenda Vereniging Ecodorp

In een tijd van digitale uitwisseling is het praktisch en snel om via e-mail en internet te communiceren. Deze website is dan ook een goed communicatiemiddel tussen de belangstellenden en (aspirant)leden van de Vereniging Ecodorp.

Maar vanaf het begin is duidelijk geweest dat men elkaar vooral graag persoonlijk wil ontmoeten. Daarom organiseert de Vereniging herhaaldelijk bijeenkomsten op verschillende plaatsen in Nederland. Dat kunnen informatiebijeenkomsten zijn voor mensen die geÔnteresseerd zijn geraakt en meer willen horen, maar ook excursies, inspiratiereizen en verdiepingsweekenden.

Deze bijeenkomsten zijn een goede gelegenheid om elkaar beter kennen, ideeŽn uit te wisselen en informatie te krijgen over nieuwe projecten. Ook kun je samen financiŽle regelingen onderzoeken en alles bespreken wat er toe bijdraagt om deel te nemen aan een ecodorp project.

De bijeenkomsten worden op verschillende plaatsen in het land gehouden. Afgelopen jaar bivakkeerden wij onder andere op ecologische boerderijen, bij woon- en werkgemeenschappen, in een klooster en op een camping. De sfeer is warm en open. Ieders inbreng is belangrijk, zowel inhoudelijk maar ook bij het verdelen van huishoudelijke taken. Zowel het creatieve als het spirituele hebben een plekje, soms is er een ritueel of een activiteit zoals 'yoga in de ochtend', en altijd is er wat tijd voor stilte. Het is uiteraard aan elke deelnemer om te beslissen om ergens wel of niet aan mee te doen.

De Vereniging heeft de werkgroep Activiteiten in het leven geroepen, die de organisatie hiervan verzorgt. Er worden momenteel leden voor deze werkgroep gezocht! Voor concrete vragen kun je contact opnemen met de werkgroep via activiteiten@ecodorp.nl.

Voor een terugblik op de voorbije bijeenkomsten klik op Terugblik

Voor informatie over bijeenkomsten die door anderen georganiseerd worden klik op Agenda extern