1 - 5 [16] >>>
zie onderstaand Projecten
0 . Brabant begint voor zichzelf.
0 . Gemeente kwekerij Haarlem gaat verhuizen. Wat nu?
0 . Compleet dorp te koop in Friesland. Wie wil daar nu wonen?
0 . Gebouwen zijn slecht maar de natuur overweldigend.
0 . Hasselt gaat langzaam maar het treintje rijd nog steeds.
bladerbalk >>>
Projecten
Ecodorpprojecten en -initiatieven

Aanvankelijk was de aandacht van de Vereniging Ecodorp volledig gericht op realisatie van ‘het Ecodorp’; één groots opgezet project voor enkele honderden mensen in een groene omgeving waarin zorg, wonen en werken op een gezonde manier vervlochten zijn. Serieuze plannen in deze richting zijn ontwikkeld rondom een tweetal lokaties: ‘Gennep’ en ‘Borculo’. In beide gevallen mocht het – tot dusver – echter niet komen tot concrete realisatie.

Intussen zagen wel andere – minder ambitieuze – projecten en initiatieven het levenslicht.

Soms namen leden van de vereniging hiertoe het initiatief. De vereniging ondersteunde dan hun initiatief maar nam er verder geen verantwoordelijkheid voor. Een enkele keer nam de vereniging echter wel verplichtingen op zich, en trad op als contractpartij ten behoeve van dat Ecodorpproject.

In andere gevallen ontstonden de projecten buiten de vereniging om, en bleek de Vereniging Ecodorp gezien te worden als een gewaardeerde en deskundige gesprekspartner.

Wil je meer informatie over projecten en initiatieven kijk dan verder op deze site of neem contact op via info@ecodorp.nl.